maanantai 16. joulukuuta 2013

Chilien säilöntä!


Aji Cristal ja siemenet
Näytösluonteisesti tuli laitettua kuivuriin eri kypsyysasteella olevia Aji Cristalleja ja Pequanteja. Samalla kuivailin myös
Pequante ja siemenet
molempien siemeniä.










Pequanten alla kuivurissa oli myös Aji Finlandiaa ja jonkin verran Nagaakin.
Näin jälkeen päin ajatellen olisi ehkä hajuhaittojen johdosta pitänyt kuivata hiukan pienemmissä erissä. Poikani (12v) mielestä talossa haisi jokin tosi oudolle....mikä lie. Varsinkin Naga Morichista lähtee suhteellisen voimakas käry.






Chilimausteita
Kaikkia lajikkeita laitoin kokonaisina ja pilkottuina pakastineen, mutta suurimmasta osasta chilejä tein rouhetta ja hienoa jauhetta.
Pienen määrän kuivattuja säilöin kokonaisina ja siivuina.











               Tässä vielä muutama kuva chileistä kuluneelta kaudelta:

Naga Morich

Naga Morich
Pisin Aji Cristal (14.5cm)



Pequante


Painavin Aji Cristal


Naga vai Aji Cristal?



2 kommenttia:

  1. Kuivauksesta lähtee kyllä mahtavat hajut. Meillä kuivattiinkin tänä vuonna kaikki autotallissa. Savustettujen chilien haju kuivurista oli aivan omaa luokkaansa. :D
    Mikäs ajatus noissa siemenien kuivauksessa? Meinaan vaan, että kuivurissa lämmöt nousevat korkealle ja korkea lämpö varmasti heikentää siementen itävyyttä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kanssa mietin autotallia kuivauspaikkana, mutta pelkäsin, että tallin omat, auton ja kaikkien tallissa olevien aineiden oma käry tarttuu chileihin, niin päätin tehdä sen keittiössä. Kuivurissä käytin melko alhaista lämpötilaa (n.40) ettei chilien haju olisi aivan mahdoton. Toivottavasti se säästi siemenet itämis kelpoisina. Siemeniä on onneksi kutakin lajia vähintään 50kpl, niin eiköhän niistä osa idä niin kuin pitää.
      PS. ensikerralla kuivaan ne huoneen lämmössä

      Poista