perjantai 2. toukokuuta 2014

Chilikausi 2014 avattu


Cayenne Gold 
Alkuvuosi on ollut kiireistä aikaa ja bloggailu on jäänyt kokonaan. Mutta yksi asia ei ole jäänyt, nimittäin chilien idätys. Tänä vuonna taimien määrä on jo tässä vaiheessa vähäisempi, mutta lajikkeita on sitäkin useampia. Osa on idätetty viimevuotisten chilien siemenistä , osa on tilattu ja osa saatu Caidelta.
Kiitos Caide!!!



2014 chilit


Viimevuotisista valitsin tälle kaudelle mukaan Naga Morichin (C.chinense heat level 10+) ja Aji Cristalin (C.baccatum heat level 6-7). Nagan valitsin, koska sen maistui viimekauden kasvateistani parhaalta oikein annosteltuna ja Aji Cristallin, koska... hmm... eh...öö.... ihan vaan sattumalta.

Caidelta sain Perun tuliaisina Aji Amarillo (C.baccatum), Rocoto Santa Natalia  (C.pubescens) ja Aji Charapita (mahdollisesti willi chinence). Kaikki on itänyt hienosti.

Ja koska kotiväki pyysi, että kasvattaisin joitakin mietoja chilejä, niin tilasin Fataaliistä setin, jossa oli Cheiro Roxa (C.chinense heat level 5),  Aji Fantacy (C.baccatum heat level 3-4),  Peito de Moca (C.chinense heat level 7-8)  ja  Cayenne Gold (C.annuum heat level 7-8).
Yllärinä lähtyksessä tuli mukana sinapin simeniä nimeltä Sinapis Alba. Sinappi onkin ihan uus tuttavuus kasvatettavana.

 
Ensimmäisiä kasvun merkkejä

3 kommenttia:

  1. Tuo Rocoto nimettiin uudestaan chilifoorumilla Rocoto Santa Nataliaksi, jotta sen erottaa muista rocotoista. Aji Charapita tosiaan selvisi villiksi chinenseksi. Minulla tuo Aji Charapita on kasvanut todella huonosti. En tiedä mistä johtuu, oliko huono siemen? Toivon mukaan sulla kasvaa paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta, nyt on nimi muutettu oikeaksi. Eipä se charapita mullakaan ole se kaikkein parhaiten kasvanut, mutta kaikki on itänyt hyvin ja nyt (2 päivää sitten) kun se pääsi etelänpuoleiselle ikkunalle kasvilampun alta, niin toivotaan että se (3 taimea) lähtee kunnolla kasvamaan

      Poista
  2. Tuolla voipi vahdella siemeniä käyttäjät keskenään, jos kiinostaa.
    https://www.facebook.com/groups/chilinsiemenet

    VastaaPoista