tiistai 9. heinäkuuta 2013

Ensimmäisen Chilin valmistus


Ensimmäiset chilit on nyt siinä pisteessä, että on aika tehdä niille jotakin. Äänestyksen tuloksena jouduin/sain syödä ensimmäisen itse kasvattamani chilin. Tosin ensin otin siemenet talteen. Niitä tulikin todella runsaasti. Syöminen tapahtui pieninä palasina rauhalliseen tahtiin. Maku oli yllättävän mieto. Odotin jotain hieman tulisempaa ainoastaan jälkipolte oli hiukan "tuju".
Koska chilejä kypsyi useampi yhtäaikaa, niin oli keksittävä niille muutakin käyttöä. Päädyin jälleen kerran luottamaan, kuten jo useasti aikaisemminkin, Chilivaarin ohjeisiin. Niistä tuli valittua chilisulatejuusto, koska oon muutenkin sulatejuuston ystävä. Sulatejuustoon laitoin yhden Fatalii Gourmet Aji Finlandian (12g) 100 grammaan olterman juustoa. Se tuntui vielä hiukan liian miedolta,  mutta ajan kanssa sitä oppii oikean sekoitus suhteen...ehkä. Jokuhan sitä on todennut, että parasta tulee, kun laittaa kaikki munat yhteen koriin.



TÄSTÄ SE ALKAA...

PUNNITUS...
..MITTAUS....
PILKOTAAN PIENIKSI PALASIKSI....
HALKAISTAAN JA OTETAAN SIEMENET...

LISÄTÄÄN PALASET SULATEJUUSTOON
ANNETAAN MAUSTUA JONKIN AIKAA (1-2vrk.)

JA VALMISTA TULI  (ei kestänyt odottaa 2vrk:ta)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti