Ensimmäiset Nagat
(Naga Morich C.chinense Heat Level 10+)
kypsyivät jokunen aika sitten. Aluksi oli mielikuva, että se on liian
voimakas meikäläisen käyttöön, mutta toisin kävi. Silppusin aluksi
pienen palasen ja lisäsin sen tuorejuuston sekaan. Tuorejuustoksi
valitsin Creme Bonjour ruohosipulin. Vähitellen lisäämällä erittäin hienoksi
silputtua Nagaa siitä sai sopivan vahvuista. Edelliskerrasta
viisastuneena käytin kirurgin käsineitä, koska silloin pilkottuani Aji
Cristallia vielä kolmen käsien pesukerran jälkeen chiliä oli käsissä.
Asia tuli huomattua, kun hieraisin silmääni kirpasevin seurauksin. Mutta täytyihän sekin kokea ja tuskin tulee jäämään viimeseksi kerraksi kun
niin käy :). Kaikesta huolimatta tuorejuustosta tuli järjettömän HYVÄÄ! Ja nyt mä oon aivan
koukussa siihen. Tein myös Naga Morich sulatejuustoa joka on kanssa
ihan OK, mutta ei niin koukuttavaa kuin tuorejuusto varsinkin
Tuc-keksien kanssa. Eli yksi asia on varma, se että Nagaa pitää saada
jatkossakin. Mekäläisestä Nagan maku on parempi kuin Aji Cristallin ja polte maistuu heti suussa, kun Aji Cristallissa se tuli viivellä. Tätä kirjoittaessa pelkkä ajatuskin saa veden kielelle... nam...
|
(Naga Morich C.chinense Heat Level 10+) |
Fatalii Gourmet Aji Finlandia tuottaa hyvin hedelmää, mutta meikäläistä ihmetyttää hedelmien erilaisuus. Molemmat kuvat ovat saman kasvin eri haaroista. Onkohan joku örkki päässyt pölyttämään sen jokun muun chilin kanssa vai mistä on kyse? Jos jollakin on tietoa näistä asioista niin auttaisitko tietämätöntä?
|
Fatalii Gourmet Aji Finlandia (C.baccatum Heat level 1-8) |
|
Fatalii Gourmet Aji Finlandia (C.baccatum Heat level 1-8) |
Aji Finlandia on vielä epävakaa lajike ja sieltä tulee muistaakseni kolmea eri sortin marjaa.
VastaaPoistaTuo ylempi on auringon UV-säteilyn aiheuttamaa mustumaa, ei kypsä väri.
VastaaPoistaKiitoksia paljon näistä tiedoista!!!
VastaaPoistaTaas ollaan vähän viisaampia. :)